Gratin Van Courgettes Met Gerookte Zalm

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Gratin Van Courgettes Met Gerookte Zalm Bereidingwijze

Was de courgettes en snij ze in dunne ringen (schil ze niet). Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes van de takken en hak die fijn. Pel het knoflookteentje en hak ook dat fijn. Vermeng beide Pel de ui en versnipper hem. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en stoof de ui 5 minuten. Doe de tomaten en de tijm erbij, bestrooi met wat zout en stoof 15 minuten al roerend. Haal er dan de tijm uit en prak de tomaat tot een soort coulis. Doe de courgetteringen in licht gezouten water en laat 2 tot 3 minuten koken. Laat ze uitlekken en doe ze bij de fijn gehakte knoflook en peterselie. Verwarm de oven voor op 210°C (gasstand 7). Leg een laag van de courgettes in een ovenschotel. Giet de coulis van tomaten erover en strooi er de zalm over. Herhaal die handeling en eindig met een laag courgettes. Bestrooi met de kaas en zet de schotel 20 tot 25 minuten in de oven.

Boodschappenlijstje
  • 5 Mooie Courgettes
  • Half Bosje Platte Peterselie
  • 1 Knoflookteentje
  • 1 Witte Ui
  • 2 Tomaten
  • 1 El Olijfolie
  • 1 Tijm Takje
  • 1 Pakje Gerookte Zalm In Blokjes
  • 2 El Gemalen Kaas
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...