Ovenschoteltje Van Krentenbrood

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Jop Scheffer » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Ovenschoteltje Van Krentenbrood Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200 ° C. Halveer de sneetjes krentenbrood en besprenkel ze met 2 eetlepels rum. Snijd de perziken in schijfjes. Vet een lage ovenschaal royaal in met boter en leg de sneetjes krentenbrood met de schijfjes perzik er dakpansgewijs in. Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Meng in een kom het amandelspijs met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de crème fraîche en het ei. Schenk dit mengsel over de sneetjes brood. Strooi de amandelen erover en leg hier en daar nog een klontje boter. Laat de krentenbroodschotel in de oven in ca. 25 minuten mooi goudbruin worden.

Boodschappenlijstje
  • 6 Sneetjes Krentembrood
  • 3 El Rum
  • 4 Halve Perzikken
  • 25 Gram Boter
  • 1 Sinaasappel
  • 100 Gram Amandelspijs
  • 125 Ml Creme Fraische
  • 1 Ei
  • 2 El Geschaafde Amandelen
Probeer ook eens...