Schuimpaddenstoelen
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBij de koffie of thee (20 tot 30 paddenstoelen) Verwarm de oven voor op 100˚ C. Klop met een elektrische mixer de eiwitten schuimig. Voeg nu eerst het citroensap en dan beetje bij beetje de -suiker toe. Blijf kloppen tot het eiwit stijf en glanzend is. Doe het eiwit in een spuitzak met een glad mondje van ca. 1 cm doorsnede. Spuit op een bakblik bekleed met bakpapier telkens rondjes van een -diameter van circa 5 cm en een hoogte van circa 2,5 cm. Maak de puntjes vlak met een natte vinger. Spuit nu evenveel steeltjes van circa 2 cm hoog. Houd nog wat eiwit over. Bak de schuimpjes in circa 1 uur gaar. Neem de schuimpjes uit de oven. Draai de hoedjes om en spuit wat van het overgebleven schuim in het midden. Zet er de steeltje op en bak nog circa 20 minuten. Neem de paddenstoeltjes uit de oven en bestrooi ze voorzichtig met wat cacaopoeder. Lekker bij de koffie.
- 2 Eiwitten (op Kamertemperatuur)
- Halve Tl Citroensap
- 100 Gr Fijne Tafelsuiker
- Halve El Cacaopoeder