Franse Aardappelgratin

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Leonie Poorte » Type: Meer van het type: Anders

Franse Aardappelgratin Bereidingwijze

Schil de aardappelen, spoel ze af onder de koude kraan en snijd ze in hele dunne plakjes. Meng in een kom de room, crème fraiche, knoflook, tijm en eieren en breng de saus op smaak met zout en peper. Vet een ovenschotel in en leg dakpansgewijs een laag aardappelplakjes neer. Giet daar een derde van het roommengsel overheen en herhaal het voorgaande tot de aardappelschijfjes op zijn. Strooi de kaas erover en bak de schotel minimaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC.

Boodschappenlijstje
  • 5-6 Grote Vastkokende Aardappelen (of Kant En Klare Aardappelschijfjes)
  • 2 Dl Room
  • 2 Dl Creme Fraiche
  • 2 Teentjes Knoflook Fijn Gehakt
  • 1 Tl Tijm
  • 3 Eieren
  • Zout En Peper
  • 150 G Gerapte Kaas
  • Boter Om In Te Vettem
Probeer ook eens...