Bleekselderij Met Kaassaus
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKook de bleekselderij 20 min. in de bouillon. Voor de saus: meng de olie en bloem in een pannetje op laag voor tot een gladde massa. Voeg melk en blokjes kaas toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten. Als de saus te dik wordt kun je wat van de bouillon teoevoegn, de saus moet dikvloeibaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 220 C. Doe de bleekselderij in een ovenschaal en giet er de kaassaus over heen. Doe de ovenschaal in de oven en laat in ca. 10 min. een goudgeel korstje ontstaan. Lekker met gebakken aardappel of puree.
- 300 Gram Bleekselderij, Gewassen En In Stukken Van Ca. 6 Cm Gesneden
- 250 Ml Groentebouillon
- Voor De Kaassaus:
- 1 Eetlepel Bloem
- 2 Eetlepels Olie
- 100 Gram Kaas Naar Keuze, In Blokjes
- 100 Ml Melk