Salade Met Kiemscheuten
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeWe hebben een zomerversie en een winter/herfstversie... Was de rucola en postelein en slinger ze droog. Maak een vinaigrette van olie, azijn, mosterd en peper uit de molen. Maak croutons door dobbelsteentjes boterham even aan te bakken met wat olie of boter in een koekenpan. Kook de frambozen met de wijn en suiker naar smaak (plus eventueel de naaldjes rozemarijn) tot een stroopje en zeef het mengsel. Breng op smaak met (rode) peper. Gratineer de peertjes (of vijgen) even in de oven op 180°C met wat honing, een kruidnagel en een beetje sinaasappelsap. Meng de salade met de vinaigrette en schep hem op vier mooie bordjes. Schaaf er krullen kaas over en garneer met de croutons. Zet bovenop een peer of vijg en decoreer het geheel met de spruit-groenten. Schenk de siroop in dunne slierten langs de salade. Voor de najaarsversie mag er nog een nootje of uitgebakken spekje bij.
- 250 Gr Rucola
- 250 Gr Postelein (in De Herfst: Babyleaf)
- 2 El Olijfolie
- 2 El Wijnazijn
- 1 Tl Mosterd
- 2 Sneetjes Witbrood
- 100 Gr Frambozen (in Herfst: Cranberry’s)
- 1 Dl Rode Wijn
- Beetje Suiker
- 4 Kleine Peertjes (in De Herfst: Vijgen)
- Beetje Honing
- 1 Kruidnagel
- Scheutje Sinaasappelsap
- 200 Gr Olde Remeker Of Andere Belegen Boerenkaas
- 75 Gr Gemengde Kiem-scheuten
- Takje Rozemarijn Voor De Herfstversie
- Peper Uit De Molen