Pudding

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Pudding Bereidingwijze

Snijd de sukade in kleine stukjes. Kook de gewassen krenten en rozijnen even gaar in een klein laagje kokend water. Roer de suiker door de eierdooiers. Laat op een laag vuur de melk enige tijd trekken met het vanillestokje. Giet er vervolgens de room bij en breng het geheel aan de kook. Meng er de dooiers door en laat het mengsel onder goed roeren op laag vuur binden. Verwijder het vanillestokje. Week de gelatine in ruim koud water en druk deze daarna goed uit. Haal de roommassa van het vuur. Voeg eerst de gelatine toe en als de massa iets is afgekoeld, de marasquin. Roer er vervolgens de krenten, rozijnen en sukade door. Laat de vla dan bijna stijf worden. Blijf wel af en toe roeren om te voorkomen dat zich een vel vormt. Vul vervolgens een puddingvorm afwisselend met een laag vla en een laag biscuits. Zorg er hierbij voor dat de biscuits nergens de rand van de vorm raken, anders komt de pudding niet goed los van de vorm. Laat de pudding minimaal twee uur in de koelkast opstijven.

Boodschappenlijstje
  • 0.25 L Room
  • 0.25 L Melk
  • 3 Eierdooiers
  • 60 Gr Suiker
  • 10 Gr Gelatine
  • 25 Gr Krenten
  • 25 Gr Rozijnen
  • 15 Gr Sukade
  • 30 Gr Zachte Biscuits
  • 25 Ml Marasquin
  • Kwart Vanillestokje
Probeer ook eens...