Basilicumsoep Met Kerrieroom En Zalm
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeBereidingstijd: 30 minuten 1.Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uitjes en aardappelblokjes 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. 2.Voeg basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep. 3.Verwarm de ovengrill voor. 4.Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig. 5.Schenk de soep in vier ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt. 6.Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.
- 200 Gr Aardappelen , Geschild En In Blokjes
- 1 El Olijfolie
- 2 El Groene Pesto
- 125 Ml Creme Fraiche
- 3 In Ringetjes Gesneden Lente-ui , Of Bosuitjes
- 2 El Gehakte Basilicum , Of 2 Theelepels Gedroogd
- 7 Dl Kippenbouillon
- 1 Tl Currypasta , Voorzichtig! Naar Smaak
- 100 Gr Zalm , In Smalle Reepjes