Kumquatsiroop Caketjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze60 minuten Bereiding Schil de kumquats en snij ze in twee. Haal de zaadjes eruit en doe ze in een neteldoekje. Doe de stukjes fruit, het sap en de zak met pitjes in een kom. Bedek met water en zet een nacht in de koelkast. Meet de hoeveelheid fruit en meng gelijke hoeveelheden water en suiker. Breng aan de kook tot de vruchten zacht zijn. Schuim regelmatig af. Voeg water en suiker toe en breng aan de kook tot je een siroop krijgt. Giet in inmaakpotten. Beboter zes cilindervormpjes van 7 cm doorsnede met Solo Vloeibaar. Bekleed de vormpjes met reepjes bakpapier van 8 cm breed. Klop suiker, Solo en zeste op tot het mengsel wit en luchtig is. Voeg het citroensap en de eieren toe en klop goed op. Meng bloem en bakpoeder onder het botermengsel. Voeg de botermelk toe. Lepel het mengsel in de vormpjes en schik ze op een bakplaat. Bak ze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven (175 °C). Laat 10 minuten afkoelen, haal uit de vormpjes en verwijder het bakpapier. Leg de cakes op borden, begiet met kumquatsiroop en bestrooi met poedersuiker.
- 180 Gr Kristalsuiker
- 110 Gr Solo
- 1 El Solo Vloeibaar
- 2 Zestes Van Citroenen
- 2 El Citroensap
- 2 Eieren
- 180 Gr Zelfrijzend Bloem
- 1 Tl Bakpoeder
- 20 Cl Botermelk
- 500 Gr Kumquats (kleine Sinaasappelachtige Vruchtjes)
- 50 Cl Water
- Poedersuiker