Bleekselderijsoep Met Blauwe Schimmelkaas

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Bleekselderijsoep Met Blauwe Schimmelkaas Bereidingwijze

1. Was de bleekselderij zodat deze geheel schoon in. 2. Snijd de bleekselderij vervolgens in stukjes en pel de ui. 3. Snipper de ui, met behulp van een mes, zeer fijn. 4. Verhit vervolgens de boter in een pan en doe de ui en de bleekselderij in de pan. 5. Roer het goed door elkaar en laat het geheel, onder af en toe roeren, 10 minuten op laag vuur met het deksel erop smoren. 6. Roer daarna de bloem door de pan erbij en voeg de bouillon toe. 7. Voeg vervolgens peper en zout naar smaak toe en doe het deksel weer op de pan. 8. Laat het geheel op laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes smoren. 9. Snijd ondertussen de kaas in kleine stukjes. 10. Neem vervolgens de pan van het vuur en laat de soep even wat afkoelen. 11. Pureer de soep met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer. 12. Roer dan de kaas en de melk door de soep en zet de pan weer op het vuur. 13. Laat de soep, al roerende, goed warm worden zodat de kaas smelt, maar laat de soep niet koken! 14. Bestrooi voor het opdienen met wat basilicum.

Boodschappenlijstje
  • 1 Struik Bleekselderij
  • 1 Ui
  • 30 Gram Boter
  • 1 Eetlepel Bloem
  • 750 Ml Groentebouillon (van Tabletten)
  • Peper En Zout
  • 100 Gram Blauwe Schimmelkaas
  • 1.5 Dl Melk
  • 2 Eetlepels Verse Basilicum Gesnipperd
Probeer ook eens...