Berliner Bollen
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
Bereidingwijze100 ml. melk lauwwarm verwarmen. De gist in de melk brokkelen en goed verroeren. Met 150 g. meel tot een deeg verwerken. Iets meel erover verstuiven, toedekken en op een warme plaats ca. 25 minuten laten rusten. De eieren, eigeel en de suiker mengen. Met het deeg, de rest van de melk, de rest van het meel, zachte boter en een beetje zout tot een glad deeg kneden. Nogmaals ca. 25 minuten toegedekt laten rusten. Het deeg in stukken van ca. 30 g. delen en bolletjes vormen. Deze bolletjes iets plat drukken en weer toegedekt ca. 45 minuten laten rusten, totdat de omvang verdubbeld is. Het vet verhitten tot 170 °C. De Krapfen in porties goudgeel aan beide kanten bakken. Uit het vet halen en laten uitlekken. Met een spuit de jam aan een kant inspuiten en met poedersuiker bestrooien.
- 250 Ml Melk
- 1 Dobbelsteentje Gist
- 500 Gram Meel
- 2 Eieren
- 2 Eigeel
- 40 Gram Suiker
- 50 Gram Boter
- Snufje Zout
- 250 Gram Marmelade/jam
- Poedersuiker