Ovenschotel Met Aardappeltjes, Broccoli, Spek En Feta

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Abeltje Wild » Type: Meer van het type: Anders

Ovenschotel Met Aardappeltjes, Broccoli, Spek En Feta Bereidingwijze

1) Schil de aardappels en kook deze ook even voor. (Je kan eventueel ook kant-en-klare aardappelschijfjes gebruiken) Kies je niet voor kant-en-klaar, snij dan zelf de voorgekookte aardappels even in dunne plakjes 2) Snij de broccoli in kleine stronkjes en laat deze even kort voorkoken 3)Bak het gehakt even kort aan 4)Verwarm de oven voor op 200 graden 5)Doe een beetje olijfolie in de ovenschaal, en smeer de schaal goed in 6)Doe de feta met de peterselie,peper,zout, oregano en olijfolie in een bakje, en laat dit even staan. (hoeveelheid kruiden naar eigen smaak toevoegen) 7)Leg de aardappeltjes op de bodem van de ovenschaal. 8)Doe het rulgebakken gehakt over de aardappeltjes heen 9)Op het gehakt komen de kleine stronkjes broccoli. 10)Verdeel de stukjes tomaat over de broccoli. 11)Dan de plakjes spek, kriskras over de schotel heen. 12)Vervolgens doet u de mix van feta over de schotel heen. 13) Dit even 40 minuten in de oven laten garen, en klaar!

Boodschappenlijstje
  • 1 Stronk Broccoli
  • 1 Pakje èchte Feta
  • 6 Stuks Aardappels
  • 6 Plakjes Ontbijtspek
  • Oregano
  • Zout
  • Peper
  • Peterselie
  • Scheut Olijfolie
  • 1 Stuk Tomaat
  • 350 Gram Gehakt
Probeer ook eens...