Bramen-kaastaart

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Bramen-kaastaart Bereidingwijze

Zeef de bloem en het zout en doe deze ingrediŽnten in een kom. Snijd de boter er door en wrijf het mengsel tussen de vingers tot een kruimig geheel. Voeg dan het water toe en kneed alles tot een soepel deeg. Rol het deeg met een deegrol op een met bloem bestoven werkplank tot een dunne lap. Bekleed hiermee de bodem en de zijkanten van een springvorm. Rasp de kaas en strooi die in de taartbodem. Hak de peterselie fijn, vermeng die met de bramen en doe ook dit mengsel in de taartbodem. Klop de eieren met de melk en wat zout, peper en nootmuskaat los. Schenk het mengsel in de taartbodem. Bak de taart in ca. 30 minuten gaar in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Boodschappenlijstje
  • 175 Gr Bloem
  • Halve Tl Zout
  • 75 Gr Boter
  • 2 El Water
  • 100 Gr Jong Belegen Goudse Kaas
  • 2 El Peterselie
  • 200 Gr Bramen
  • 2 Eieren
  • 10 Dl Melk
  • Zout En Peper Naar Smaak
Probeer ook eens...