Gekonfijte Sinaasappel-, Citroen- En Mandarijnschillen

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Gekonfijte Sinaasappel-, Citroen- En Mandarijnschillen Bereidingwijze

Snijd de schillen van sinaasappel, citroen of mandarijn in dunne reepjes van 3 tot 5 mm breed. Kook ze met het water op een laag pitje, ze mogen hooguit beetgaar zijn. Roer de suiker erdoor en breng het geheel weer aan de kook. Zorg ervoor dat de schillen ruim onder het suikerwater staan. Zet alles weg tot de volgende dag. Breng het dan opnieuw aan de kook en zet het weer weg. Herhaal dit ten minste 3 dagen achter elkaar totdat de schillen glazig zien en de stroop dik en helder is geworden. Doe de schillen dan in schone potten en giet er zoveel kokendhete stroop op dat ze net onderstaan. U kunt deze geurige schillen en siroop gebruiken als zoetmiddel voor jam, dranken, toetjes en sauzen. Ook heerlijk op een beschuitje. Bewaar een eenmaal geopende pot in de koelkast.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gr Schillen Van Citrusvruchten
  • 3 Dl Water
  • 300-400 Gr Suiker
Probeer ook eens...