Aardbeien Taart
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeBreng de melk met het in de lengte doormidden gesneden vanillestokje aan de kook, neem van het vuur en hou opzij. Meng de suiker met de eierdooiers en klop goed tot een lichtgele massa ontstaat, voeg vervolgens de maïzena toe en klop zeer goed op. Zet de melk terug op het vuur en meng onder stevig kloppen het eimengsel erdoor. Blijf stevig kloppen tot er een soort crème "pudding" ontstaat, neem van het vuur en laat in een andere schaal afkoelen (strooi er wel wat poedersuiker over om vel vorming te voorkomen). Rol het bladerdeeg uit in een bakvorm en bak het licht krokant in een voorverwarmde oven van 180°, laat afkoelen. Bestrijk het deeg met de crème en schik er flink wat aardbeien over, werk af met wat poedersuiker.
- 1 Vel Bladerdeeg
- 500 Gr Verse Aardbeien
- Poedersuiker
- Voor De Creme Laag -
- 6 Dl Melk
- 100 Gr Suiker
- 5 Eierdooiers
- 50 Gr Maizena
- Vanillestokje