Zalmfilet Met Knoflook-kappertjesmayonaise

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Zalmfilet Met Knoflook-kappertjesmayonaise Bereidingwijze

Hak de kappertjes en de bieslook fijn. Wrijf de zalmfilets in met zout en peper. Verwarm op laag vuur 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Leg de zalmfilets erin en besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap. Leg een deksel op de pan en laat de zalm op matig hoog vuur in 8-10 minuten bijna gaar worden. Pers ondertussen de tenen knoflook boven een kom uit. Voeg de eidooier, 1 eetlepel citroensap, mosterd en wat zout en peper toe en klop alles met de handmixer op de middelste stand door elkaar. Voeg dan al kloppend 250 ml olijfolie toe, eerst druppelsgewijs, later in een dun straaltje. Blijf kloppen tot een dikke mayonaise ontstaat. Breng de mayonaise op smaak met zout en peper en roer de kappertjes en bieslook erdoor. Leg de stukken zalm op vier borden en maal er wat peper boven. Schep er 2-3 eetlepels mayonaise naast en serveer direct. Lekker met tagliatelle. Geef er sugarsnaps met reepjes gedroogde tomaat en wat olijfolie bij.

Boodschappenlijstje
  • 4 Zalmfilets Van 125 G
  • Citroen
  • Bertolli Robusto Extra Vergine Olijfolieobusta
  • 2 Knoflookteentjes
  • 1 Kakelverse Eidooier
  • 2 Tl Mosterd
  • 3 El Kappertjes
  • 2 El Bieslook
Probeer ook eens...