Cannellinibonen

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Cannellinibonen Bereidingwijze

Week de bonen 6-8 uur in een kom met ruim koud water. Laat de bonen in een vergiet uitlek- ken. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes chorizo of salami zachtjes tot ze knapperig bruin zijn. Schep de blokjes uit de pan en leg ze op een bord, maat laat het bakvet in de pan. Schep de bonen en ui door het bakvet en schenk de bouillon erbij. Stoof de bonen afgedekt in 1 uur zachtjes beetgaar. Pluk de salieblaadjes van de takjes. Snijd de bosuitjes met het groen in stukjes van 4 centimeter. Schep de salie en bosuitjes door de bonen en voeg zout en peper naar smaak toe. Stoof de bonen in nog 15 minuten zachtjes gaar. Heerlijk bij gebraden vlees, bijvoorbeeld runderrollade of lamsschouder.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gr Gedroogde Cannellinibonen
  • 2-3 El Olijfolie
  • 100 Gr Chorizo Of Salami, In Blokjes
  • Grote Ui, Grof Gesnipperd
  • 750 Ml Vleesbouillon
  • 2 Salie Takjes
  • 3 Bosuitjes
  • Zout, Versgemalen Zwarte Peper
Probeer ook eens...