Pastinaaksoufflé
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze(8 kleine soufflés of 1 grote soufflé) Bereiding Was, schil en rasp de pastinaak en smoor het raspsel in 20 gram boter. Vermeng 25 gram boter met de bloem en roer er de melk door, zodat er een glad deegbeslag ontstaat. Breng dit op smaak met zout, peper en het korianderpoeder. Roer daarna eerst de geraspte kaas door het beslag, vervolgens de gesmoorde pastinaak en tenslotte drie eierdooiers. Klop in een aparte schaal de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door het mengsel. Schep het mengsel in 8 ingevette vormpjes of in 1 grote ingevette ovenschaal. Bak de soufflé in circa 45 minuten goudgeel en gaar in een matig warme oven (175 graden). Garneer het gerecht tenslotte met bieslook.
- 1 Pastinaak Van Ca. 500 G
- 45 Gr Boter
- 25 Gr Bloem
- 1.5 Dl Melk
- Zout En Peper Naar Smaak
- 2 Tl Korianderpoeder
- 50 Gr Geraspte (jonge) Kaas
- 3 Eieren
- Bieslook