Couscous Met Tuinerwten

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst

Couscous Met Tuinerwten Bereidingwijze

Doe de couscous in een schaal en schenk er 650 ml heet water op. Wel de couscous 5 min. en dek de schaal af met vershoudfolie. Spoel in een zeef de tuinerwten onder warm stromend water tot ze net ontdooid zijn. Roer met een vork de couscous los. Voeg de olie met het sap van 1/2 citroen toe. Schep de tuinerwten met de ui, de kipreepjes, de kaasblokjes en peper en zout naar smaak erdoor. Snijd de overgebleven 1/2 citroen in partjes. Serveer de couscous warm of op kamertemperatuur, met de partjes citroen. Je kunt de couscous 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Warm de couscous voor het serveren 2 min. op in de magnetron op 800 watt. Is de couscous dan nog niet warm genoeg, verwarm dan nog 30 sec. extra. Je kunt het gerecht ook koud eten!

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Couscous (biologisch)
  • 450 Gr Tuinerwten (diepvries)
  • 3 El Olijfolie Extra Vierge
  • 1 Citroen, Gehalveerd
  • 2 Rode Uien, Gesnipperd
  • 200 Gr Gerookte Kipreepjes (duopak, 2 X 100 G)
  • 1 Plak Witte Kaas (pakje 150 G), In Blokjes
Probeer ook eens...