Risotto Met Prei En Blauwe Kaas
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Kevin Endemans » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeHet succes van Risotto zit hem vaak in een goeie kwaliteit bouillon. Neem 2 grote preien en snij ze in de lengte doormidden en daarna in kleine ringetjes. Wassen en goed uitschudden. Smoor de prei twee minuten in een paar eetlepels olie of boter tot het glazig is. Doe er 300 gram risottorijst bij en roer dit goed om. In een andere pan (of in de magnetron) heb je intussen een liter groente- of kippenbouillon heet gemaakt en die gaat er in één keer bij. Breng de hele zwik zachtjes aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Ga intussen gezellig iets anders doen. Als de rijst gaar is de pan van het vuur nemen en 175 gram blauwe kaas naar keuze erdoor kruimelen.
- 2 Preien
- Olie
- 300 Gram Risottorijst
- 1 L Groente Of Kippenboullion
- 175 Gr Blauwe Kaas