Varkensfilet In Zoetzure Saus
Aantal personen: 2 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Gert Slag » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeSnij de varkensfilet in dunne plakjes, de bosuitjes in ringen en hak de knoflook fijn. Giet de ananas af en vang het sap op. Marineer het vlees 20 minuten in een mengsel van 2 el sojasaus, 2 el zonnebloemolie en basterdsuiker. Zet de rijst op en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hier in het vlees rondom bruin en gaar. Schep ze even uit de wok. Voeg de knoflook bij het bakvet met de wijn, azijn, tomatenketchup en chilisaus.Meng de maïzena met het ananassap, voeg dit toe en bind de saus. Voeg het vlees, de ananasstukjes en de bosui toe en verwarm ze even mee. Serveer het vlees naast de rijst. Lekker met kroepoek.
- 200 Gram Ananasstukjes Op Siroop
- 300 Gram Varkensfilet
- 4 El Sojasaus
- 4 El Zonnebloemolie
- 1 El Basterdsuiker
- 1 Teentje Knoflook
- 1 El Azijn
- 1 El Witte Wijn
- 3 El Tomaten Ketchup
- 2 El Chilisaus
- 1 El Maizena
- 200 Gram Rijst
- Kroepoek