Kipsalade Met Sesam-croutons

Aantal personen: 2 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Salades

Kipsalade Met Sesam-croutons Bereidingwijze

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er af en pers de limoen uit. Bestrijk de kipfilet met ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel currypasta. Laat de kipfilet ca. 5 minuten marineren. Verhit in een kleine koekenpan 1½ eetlepel roerbakolie en bak de kipfilet in ca. 10 minuten op matig hoog vuur bruin en gaar. Snijd de sneetjes brood in blokjes van ca. 2½ x 2½ cm en bestrijk ze met de rest van de currypasta. Wentel de blokjes brood eerst door het ei en dan door het sesamzaad. Leg de kipfilet op een plank, voeg 2 eetlepels roerbakolie aan het bakvet toe en bak de sesamblokjes in ca. 3-4 minuten mooi bruin, keer ze halverwege. Klop in een kom de rest van het limoensap met de geraspte schil en de rest van de roerbakolie tot een dressing, voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gemengde sla, waterkers en bosuitjes erdoor. Schep de salade op twee borden. Snijd de kipfilet schuin in plakjes en leg ze met de sesam-croutons op de salade. Serveer direct.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gram Kipfilet
  • 1 Eetlepel Rode Thaise Currypasta
  • 5 Eetlepels Roerbakolie
  • 2 Eieren, Losgeklopt
  • 50 Gram Sesamzaad
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 100 Gram Gemengde Jonge Bladsla
  • 75 Gram Waterkers
  • 2 Bosuitjes, In Stukjes Van 1 Cm
  • 1 Limoen
  • 3 Sneetjes Vloerbrood
Probeer ook eens...