Lams-tajine
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd het vlees in stukken. Maak een mengsel van de ras el hanout, het venkelzaad en de rozenblaadjes. Verhit een scheutje olijfolie in een tajine of stoofpan en bak hierin de stukjes vlees rondom goudbruin. Pel en snijd 1 ui fijn. Voeg toe aan het vlees en bestrooi met 3 eetlepels van het kruidenmengsel en naar smaak zout en peper. Voeg een scheutje heet water toe en laat het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 45 minuten gaar worden. Pel en snijd ondertussen de rest van de uien in partjes. Maak de pompoen, de zoete aardappels en de kweepeer schoon en snijd in partjes. Voeg de groenten toe aan het lamsvlees en laat ongeveer 15 minuten meegaren. Bestrooi de lams-tajine vlak voor het serveren met de rest van het kruidenmengsel en eventueel wat extra grof zeezout.
- 2 El Olijfolie
- 3 Rode Uien
- 1 El Ras El Hanout
- 1 Oranje Pompoen
- 3 Zoete Aardappels
- 1 Grote Kweepeer
- 1 El Venkelzaad
- 2 El Rozenblaadjes