Oosterse Risotto Met Asperges

Aantal personen: 8 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst

Oosterse Risotto Met Asperges Bereidingwijze

Oosterse risotto variant met de lentegroente bij uitstek, asperges. Bijzonder! Bereidingstijd: 25 minuten 1.Snipper de sjalotten. Snijd de asperges in schuine stukjes van ± 3 cm en houd de kopjes apart. 2.Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak de sjalotjes, de aspergestengels en de djeroek poeroetblaadjes al omscheppend ± 3 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend ± 2 minuten mee tot de rijst gaat glanzen. 3.Voeg de wijn toe en laat deze verdampen. Voeg deel voor deel de kruidenbouillon toe en kook de risotto gaar. 4.Kook de aspergekopjes en de doperwten de laatste 5 minuten mee. 5.Roer de kokosmelk en de koriander door de risotto en breng op smaak met versgemalen peper en zout. 6.Serveer de risotto in diepe borden of schaaltjes.

Boodschappenlijstje
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 2 Kleine Sjalotjes
  • 3 El Olijfolie
  • 5 El Fijngesneden Koriander
  • 2 Dl Droge, Witte Wijn
  • 1.5 Dl Kruidenbouillon , Van Tablet
  • 1 Dl Kokosmelk
  • 500 Gr Groene Asperges
  • 250 Gr Doperwten (diepvries)
  • 600 Gr Risottorijst
  • 2 Blaadjes Djeroek Poeroet
Probeer ook eens...