Roergebakken Eend Met Sperzieboontjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Boudewijn Woudsma » Type: Meer van het type: Roerbakken

Roergebakken Eend Met Sperzieboontjes Bereidingwijze

Maak de bonen schoon,snijd ze in stukken van 4 centimeter en kook ze beetgaar in een pan met kokend water.Spoel ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.Verwijder het vel van de eend en snijd het vlees in dunne plakjes.Schil de gemberwortel en snijd hem in dunne plakjes.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.Boen de limoen schoon,schil hem dun en snijd de schil in dunne reepjes.Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta tot hij gaat geuren.Roerbak de eend op hoog vuur in 5 minuten bruin.Schep de gemberwortel met 1 eetlepel limoenreepjes,de spaanse peper en bonen erdoor en roerbak alles nog 3 minuten.Breng het gerecht op smaak met de vissaus en de suiker.Schep het gerecht in een warme schaal en strooi het basilicum erover.

Boodschappenlijstje
  • 200 Gram Sperziebonen
  • 1 Eendenborstfilet Van 400 Gram
  • 2 Cm Gemberwortel
  • 1 Rode Spaanse Peper
  • 1 Limoen
  • 3 El Olie
  • 2 El Rode Currypasta
  • 3 El Thaise Vissaus
  • 1 El Bruine Basterdsuiker
  • 2 El Kleine Bascilicumblaadjes
Probeer ook eens...