Garnalen-ananassoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeEen heerlijke aziatische soep, kruidig en zoet door de ananas. Bereidingstijd: 30 minuten 1.Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk. Snijd de schijven ananas in kleine stukjes. Haal het velletje van de knoflooktenen. Snijd de tofu in kleine blokjes. 2.Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui op een vrij lage hittebron in ongeveer 10 minuten zacht en glazig. 3.Pers na 7 minuten de knoflook met behulp van een knoflookknijper boven de ui uit. Voeg de gember toe. Roer ui, knoflook en gember door elkaar. 4.Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Roer de blokjes tofu, stukjes ananas, vissaus en ten slotte de koriander en garnalen door de hete soep. Laat de soep niet meer koken. 5.Schep de soep in kommen en zorg dat er in elke kom 3 grote garnalen terecht komen. Strooi er bieslook overheen.
- 2 El Olie
- 2 Kleine Rode Uien
- 1 El Fijngeknipte Bieslook
- 2 Knoflookteentjes
- Halve Tl Geraspte, Verse Gember
- 1 El Fijngehakte Koriander , Of Peterselie
- 3 Schijven Ananas
- 12 Grote Garnalen , Gepeld En Gekookt
- 100 Gr Tofu
- 2 El Thaise Vissaus , (nam Pla)