Oosterse Kippensoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeSnipper de uien, snijd de wortels en champignons in plakjes en de kipfilet in stukjes. Laat Becel voor Bakken en Braden Vloeibaar langzaam in de pan warm worden. Voeg de kipfilet toe, zet het vuur hoger en bak de kipfilet al scheppend rondom goudbruin. Fruit hierbij de ui en de wortel. Voeg bij het kip-groentenmengsel de bloem toe en maak een roux* in de pan. Giet de bouillon er al roerend beetje bij beetje bij. Voeg dan de champignons en een scheutje Becel voor de Koffie aan de soep toe. Laat het geheel in circa 15 minuten op een laag vuur gaar worden. Voeg er op het laatst de taugé aan toe. Breng de Oosterse kippensoep op smaak met Worcestershiresaus, gemberpoeder, kerriepoeder en peper. Serveer de soep met (volkoren)brood of (volkoren)stokbrood.
- 2 Uien
- 100 Gr Wortels
- 100 Gr Champignons
- 200 Gr Kipfilet
- 2 El Becel Voor Bakken En Braden Vloeibaar
- 2 El Bloem
- 1 L Kippebouillon (bijvoorbeeld Van Een Blokje)
- Becel Voor De Koffie
- 50 Gr Taugé
- 2 Tl Worcestershiresaus
- 2 Tl Gemberpoeder
- 2 Tl Kerriepoeder
- Peper Van De Molen