Spinazie Soep Met Knoflookcroutons
Aantal personen: 2 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Anje van Zandhuijsen » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeWas de spinazie grondig in ruim water. Laat de blaadjes in een vergiet uitlekken. Pel en snipper het sjalotje. Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje even an. Schep de spinazie erdoor en laat deze al omscheppend slinken. Verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de vermouth, 3 deciliter water, majoraan en gorgonzola toe. Laat de gorgonzola al roerend smelten en kook de spinazie in circa 5 minuten zachtjes gaar. Pers het teentje knoflook boven de kruidenboter uit en meng dit goed. Snij intussen de korstjes van het brood en besmeer de sneetjes aan beide kanten met kruidenboter. Snij de sneetjes in dobbelsteentjes en bak ze in een droge koekepan rondom goudbruin. Pureer de soep nog even goed door. Schep de soep in 2 warme diepe borden en strooi de croutons erin.
- 300 Gr Verse Spinazie
- 50 Gr Gorgonzola
- 25 Gr Kruidenboter
- 2 Sneetjes Volkorenbrood
- 2 El Vermouth
- 1 Tl Gedroogde Marjoraan
- 1 Boullionkruidentablet
- 1 Teentje Knoflook
- 1 Sjalotje
- 1 El Bakboter
- Zout En Peper