Couscous

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst

Couscous Bereidingwijze

Bak het vlees samen met de in stukken gesneden ui aan in olijfolie, kruid met peper en zout. Wrijf de koriander en de gesnipperde gember fijn in de vijzel en voeg toe aan het vlees. Voeg de erwten toe, giet water bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees afgedekt gaarstoven. Snij de raapjes, courgettes, paprika en wortelen in hapklare stukken, stoof ze aan in olijfolie gedurende 5 minuten.Voeg vervolgens de tomaten toe en meng goed onder elkaar. Breng op smaak en laat onder deksel "beetgaar" worden. Maak de couscous klaar zoals aangegeven op de verpakking, verdeel over 4 diepe borden en schep er de groenten over. werk af met het vlees. Serveer er bij voorkeur "harissa" bij, dit is een saus die heel goed past bij couscous. Kant en klaar te koop. Harissa zelf maken: flinke scheut olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 el fijngewreven komijnzaad en wat zeezout. Samen met 2 groene pepers ontpit en in stukjes gesneden. Pureren met staafmixer en klaar. Zet apart bij op tafel.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gr Couscous
  • 800 Gr Lamsvlees, In Stukken
  • 250 Gr Kikkererwten
  • 2-4 Raapjes
  • Grote Courgette
  • Rode Paprika
  • Witte Ui
  • 4 Wortelen
  • 1 El Korianderkorrels
  • 3 Cm Gemberwortel
  • 1 Blik Gepelde Tomaten, 800 Gr
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...