Zalm Terriyaki

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Zalm Terriyaki Bereidingwijze

1. Klop in een kom de azijn met de olie en de sesamolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Knip de helft van de tuinkers ervoven. Schep de Chinese kool en de rettich er voorzichtig door. Laat de salade ca. 15 minuten intrekken 2. Verwarm in een kokenpan met anti-aanbaklaag de sherry met de bruine suiker, los de suiker al roerende op en roer dan de sojasaus erdoor. 3. Leg de zalmfilets in het vocht en verwarm ze ca. 4-5 minuten op matig hoog vuur, keer ze regelmatig en laat het vocht verdampen tot de zalmfilets omhuld zijn met een dikke saus 4. Schep de salade op 4 borden en leg de zalmfilets erop. Garneer met toefjes tuinkers.

Boodschappenlijstje
  • 4 Zalmfilets (150 G Elk)
  • Halve Chinese Kool In Dunne Reepjes
  • 300 Gr Rettich Of Wortel Geraspt
  • 1 Eetlepel (rijst)azijn
  • 2 Eetlepels Olie
  • Halve Eetlepel Sesamolie
  • Zout En Versgemalen Witte Peper
  • 1 Bakje Tuinkers
  • 1 Dl Medium Dry Sherry
  • 2 Eetlepels Bruine Suiker
  • 1 Dl Japanse Sojasaus
Probeer ook eens...