Aziatische Zalmfilet Met Mango

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst

Aziatische Zalmfilet Met Mango Bereidingwijze

Schil de mango's. Snijd het vruchtvlees van de pitten. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes en roer de ketjap erdoor. Controleer de visfilets op achtergebleven graten. Maak de lente/bosuitjes schoon en snijd de uitjes, incl. het mooie groene gedeelte, in dunne ringen. Verhit de boter in de koekenpan. Bak de zalmfilets op een middelmatig vuur in ongeveer 8 min. nčt gaar. Draai de filets halverwege de baktijd om. Bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper. Giet de kokosmelk in de pan en verwarm de melk. Schep de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de uiringetjes aan de kokosmelk toe. Roer alles goed om. Breng de saus ev. op smaak met zout en peper. Verdeel de zalmfilets en de saus over warmgemaakte borden. Schep op elke filet fijngehakte mango en garneer met peterselie. Eet bij dit gerecht bijv. broccoli en gele rijst.

Boodschappenlijstje
  • 2 Mango's
  • 1 Eetlepels Ketjap Asin
  • 4 Zalmfilets Van 200 Gr. Per Stuk
  • 4 Lente/bosuitjes
  • 50 Gram Boter
  • Zout En Peper
  • Klein Blikje Kokosmelk (ca 165 Ml) Of Santen
  • Fijngehakte Peterselie
Probeer ook eens...