Knoflookrijst

Aantal personen: 2 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Rijst

Knoflookrijst Bereidingwijze

Lekker smakelijk bijgerecht bij veel chinese recepten, knoflookrijst. Snel en eenvoudig te maken. Bereidingstijd: 25 minuten 1.Was de rijst. Hak de knoflook en gember fijn. Verwarm op een middelhoog vuur 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook en de gember tot het geurt. Doe de rijst en 2 theelpels sherry erbij en bak al roerend 1 minuut. 2.Giet de bouillon erbij, Breng aan de kook, roer de rijst nog een keer om en zet het vuur laag. 3.Laat de rijst met de deksel op de pan in ca 20 minuten gaar.

Boodschappenlijstje
  • 200 Gr Rijst
  • 3 Knoflookteentjes
  • 1 Plakje Verse Gember
  • Pale Medium Dry Sherry
  • Olie
  • Halve L Kippenbouillon
Probeer ook eens...