Oosterse Rijstepap Onder Een Karamellaagje
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLimoen schoonboenen, schil fijn raspen. Sereh licht kneuzen en halveren. In pan melk met limoenrasp, sereh, dessertrijst en mespunt zout aan de kook brengen. Rijst onder regelmatig roeren in ca. 12 minuten tot pap koken. Ovengrill voorverwarmen. Sereh uit rijstepap verwijderen. Helft van rietsuiker door pap roeren tot deze is opgelost. Warme rijstepap over vier ovenschaaltjes verdelen. Rest van rietsuiker erover strooien. Schaaltjes onder grill zetten tot suiker is gekarameliseerd. Direct serveren.
- 1 Limoen
- 1 Stengel Sereh (citroengras Zakje A 3 Stuks)
- 8 Dl Melk
- 125 Gr Kortkokende Dessertrijst
- Zout
- 10 El Rietsuiker