Oosterse Soep Van Wortelen En Kikkererwten
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeWas de groenten en maak ze schoon. Snij ze daarna in grote stukken. Spoel de kikkererwten onder koud water af en laat ze uitlekken. Bak de groenten in een pot met 1 soeplepel olijfolie, voeg ¾ van de kikkererwten, de curry en 1 groentebouillonketeltje van Knorr toe. Giet 1 liter water in de pot, breng aan de kook en laat 45 minuten koken. Neem de pot van het vuur en mix de soep (niet te fijn) en dien ze op in kommen met de rozijnen, de rest van de erwten en de fijngeknipte koriander. Dien de soep goed warm op met sesambrood of griesmeelbrood.
- 600 Gr Wortelen
- 400 Gr Kikkererwten In Blik
- 1 Tomaat
- 1 Ui
- 1 Knoflookteentje
- 1 Kl Curry
- 1 Groentebouillonketeltje Van Knorr
- 1 Sl Olijfolie
- 20 Gr Rozijnen
- Bosje Verse Koriander