Chinese Sperziebonen

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Anje van Zandhuijsen » Type: Meer van het type: Roerbakken

Chinese Sperziebonen Bereidingwijze

Haal de sperziebonen af, was en breek ze. Hak ui en muntblaadjes fijn. Kook de verse sperziebonen vijftien minuten, in heel weinig kokend water met zout gaar. Smelt intussen de boter, voeg ui en wijn toe en fruit dit 5 minuten op een laag vuur. Voeg suiker toe en roer deze door de sperziebonen tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Voeg vervolgens uien toe en de munt. Blijf zolang roeren tot alles goed door elkaar is vermengd.

Boodschappenlijstje
  • 475 Gr Sperziebonen
  • 1 D; Wittewijn
  • 25 Gram Roomboter
  • 2 El Munt
  • 1 El Riet Suiker
  • 1 Ui
  • Zout
Probeer ook eens...