Krokante Mie-gamba's

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Amalia » Type: Meer van het type: Anders

Krokante Mie-gamba's Bereidingwijze

We beginnen met de eiermie. Kook deze kort in een pan. De mie hoeft niet gaar te zijn. Spoel deze daarna af met koud water om doorkoken te voorkomen. Laat het geheel vervolgens goed uitlekken. Zorg er wel voor dat ze slierten heel blijven en niet afbreken. Pel ondertussen de gamba's en verwijder eventueel het aanwezige darmkanaal. Verhit nu de olie tot ongeveer 175 graden. Omwikkel de gamba's met de uitgelekte mie. Laat de gamba's voorzichtig in de hete olie zakken. Draai ze na ongeveer een minuutje of 2 om. Wanneer ze mooi roze en krokant ogen, zijn ze klaar. Serveer de gamba's op een bedje van rucola. Strooi er wat sesamzaadjes overheen met een streep chilisaus.

Boodschappenlijstje
  • 100 Gr Eiermie
  • 350 Gr Gamba's
  • Sesamzaadjes
  • Zoete Chilisaus
  • Peper En Zout
  • Rucola Sla
Probeer ook eens...