Piri Piri Salade Met Kip
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Henk van der Riet » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeMeng voor de marinade alle ingrediënten in één kom. Doe de plakjes kip in de marinade en laat ze ongeveer 30 min. in de koelkast marineren. Schep daarna de kipplakjes uit de marinade en verhit de olie. Bak de kip al omscheppend ongeveer 4 min. in de hete olie. Haal de kip uit de pan en zet hem voor even apart. Breng een halve liter water aan de kook en overgiet er de taugé mee, en laat de taugé hierna uitlekken. Leg een bergje rode kool in het midden van elk bord. Strooi een deel van de taugé erom heen. Leg daar weer bovenop de wortelreepjes. Leg de kipplakjes er mooi omheen. Meng alle ingrediënten van de sojadressing door elkaar. Sprenkel de dressing rondom de salade en er overheen. Garneren met de korianderblaadjes tot 1 geheel.
- Voor De Marinade:
- 2 Tenen Knoflook, Uitgeperst
- 1 Tot 2 Verse Rode Chilipepers (of 1 Gedroogde), Fijngesneden
- 1 Theelepel Geraspte Gemberwortel
- 1 Eetlepel Fijngesneden Korianderblaadjes
- 4 Eetlepel Zoete Sojasaus (ketjap Manis)
- 1 Eetlepel Citroen- Of Limoensap
- Voor De Salade:
- 350 Gram Kipfilet, In Dunne Plakken Gesneden
- 1 Eetlepel Zonnebloemolie
- 100 Gram Taugé
- 300 Tot 400 Gram Rode Kooi, Geraspt
- 1 Grote Winterwortel, In Lange Dunne Repen
- 1 Eetlepel Korianderblaadjes
- Voor De Sojadressing:
- 8 Eetlepel Citroen- Of Limoensap
- 1 Eetlepel Fijngesneden Korianderblaadjes
- 1 Theelepel Gemalen Korianderzaadjes