Rijst Kipkerrie

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Rijst

Rijst Kipkerrie Bereidingwijze

Simpel gerecht. Lekker en snel klaar. Prima in te vriezen! Neem een grote pan! Een wok is erg praktisch hiervoor. Kip in blokjes snijden en halfgaar bakken in ruim boter met peper, zout en flink wat kerrie (bij mij gaat er in totaal zo'n 30 gram doorheen!) Verkruimel vervolgens de boullionblokjes er overheen. Doe er ruim bloem bij. Goed doorroeren. Net zolang bloem toevoegen zolang je al het wit makkelijk weg kan roeren. Laat dit vervolgens rustig bruin bakken (wordt een beetje kruimig). Voeg vervolgens de ananas met het sap toe en melk. Als het te dik wordt, extra melk toevoegen. Eventueel ook peper,zout, boullionblokje en/of kerrie toevoegen. Voeg de prei of het zakje groenten toe. Serveren met rijst. Als je het in gaat vriezen, verdun het dan wat extra met melk. Dan blijft het nog een beetje dun, als je het later verwarmd in de magnetron.

Boodschappenlijstje
  • Kipfilet
  • Kerriepoeder
  • 1 Bouillonblokje - Kip
  • Prei Of Zakje Groenten
  • Ananas
  • Melk
  • Bloem
Probeer ook eens...