Loempia Met Zuurzoete Saus

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Loempia Met Zuurzoete Saus Bereidingwijze

Duurtijd: 30 min 1. Snipper de ui en knofl ook. Verwijder zaden en zaadlijsten en snij de paprika's in fijne reepjes. Schraap de wortels schoon en snij ook deze in fijne reepjes. Snij het wit van prei in slierten van 10 cm. 2. Fruit de ui en de look in wat olie en doe er de groenten bij. Stoof ze heel kort even mee zodat ze knapperig blijven. 3. Leg de loempiavelletjes open en leg op elk velletje wat groenten. Rol ze strak op tot 'sigaartjes' en bak ze in de wok in flink wat olie. 4. Voor de saus: zet de wijnazijn met de suiker op een laag vuur en laat licht karameliseren. Blus met de bouillon en roer er de ketchup, sojasaus, sesamolie en sambal door. Los het maïszetmeel op in wat water en bind hiermee de saus. Serveer als dipsaus bij de loempia's.

Boodschappenlijstje
  • 16 Loempiavelletjes Van 15 X 15 Cm
  • Sjalotje
  • 2 Knoflookteentjes, Uitgeperst
  • Rode Paprika
  • 2 Wortels
  • Prei
  • 50 Gram Sojascheuten
  • 2 Lente Uitjes
  • (sesam)olie
  • Peper En Zout
  • VOOR DE ZOETZURE SAUS
  • 2 Eetlepels Ketchup
  • 1 Eetlepel Sojasaus
  • 1 Eetlepel Sesamolie
  • 2.5 Dl Kippenbouillon
  • 1 Eetlepel Wijnazijn
  • 1 Eetlepel Griessuiker
  • 1 Theelepel Sambal
Probeer ook eens...