Kip Met Rode Bessensaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKruid het vlees met peper, zout en gember en bak ze knapperig op een matig vuur in boter, hou (warm) opzij. Giet een scheutje water bij en maak de bakresten los, voeg vervolgens de bessen toe en plet ze met een lepel. Strooi er een weinig suiker over en laat zachtjes carameliseren. Duw deze saus nu door een (punt)zeef en giet ze terug in de pan. Tenslotte mag nu de room bij de saus. Laat even zachtjes sudderen. Schik de kippenboutjes op warme borden en giet er wat saus over. Lekker met pasta.
- 4 Porties Kippenboutjes
- 200 Gr Rode Bessen
- 2 Dl Room
- Scheutje Water
- Boter
- 1 Eetlepel Suiker
- Peper, Zout En Wat Gemberpoeder