Scampi's Met Appeltjes In Kerrieroom
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzePel de scampi's tot het staartstukje na en ontdoe ze van hun darmkanaaltje, kruid ze royaal met verse peper uit de molen en wat zout. Bak de scampi's in een nootje boter op hevig vuur tot ze helemaal roze zijn, haal uit de pan. Voeg wat boter toe en stoof hierin de sjalot en appel gedurende zo'n 5 minuten, voeg de kerrie toe en laat 1 minuutje meestoven, blus met de wijn en de rozijnen en laat even indikken. Voeg tenslotte de scampi's, room, peper en wat zout toe, meng voorzichtig en laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Verdeel over grote warme borden en werk af met verse koriander of peterselie. Lekker met Mediterane rijst of stokbrood.
- 400 Gr Scampi's
- 1 Sjalot, Fijngehakt
- Appel, (jonagold) Ongeschild En In Blokjes
- 2 El Rozijntjes
- 1.5 Dl Droge Witte Wijn
- 2 Dl Zachte Kerriepoeder
- Verse Koriander Of Peterselie
- Peper En Zout