Chocolade-specerijentaart
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze1. Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Roer de zachte boter door de chocolade. Hak de noten fijn in de keukenmachine. 2. Splits de eieren. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Meng het chocolademengsel erdoor. Spatel het bakmeel, de specerijen en amandelen voorzichtig erdoor. 3. Klop de eiwitten met de rest van de suiker luchtig en spatel het door het chocoladebeslag. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een ingevette springvorm, schep het beslag erin en bak de taart in ca. 60 minuten gaar. 4. Doe voor de crème de melk met de room en suiker in een pan en breng het aan de kook. Laat de suiker oplossen. Roer van het vuur af de chocolade erdoor. Laat het afkoelen. Mix de zachte boter door het afgekoelde chocolademengsel. Halveer de taart overlangs. Bestrijk de onderste taarthelft met de helft van de crème en dek het af met de bovenste taarthelft. Bestrijk de taart met de rest van het crème.
- 250 Gr Pure Chocolade
- 125 Gr Zachte Boter
- 50 Gr Amandelen
- 3 Eieren
- 125 Gr Bruine Basterdsuiker
- 80 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- 1 Tl Gemberpoeder
- 1 Tl Kardemompoeder
- 1 Dl Slagroom Of Blueband Finesse Voor Koken
- 1 Dl Melk
- 200 Gr Pure Chocolade
- 100 Gr Suiker
- 250 Gr Boter