Citroenwaterijs
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwijder de gele schil van de citroenen en verwijder zonodig het wit van de schil, want dat is bitter. Doe de citroenschillen en het water in een schaal en laat dit een 1/2 tot 1 uur trekken. Haal de schillen eruit, los de honing op in het citroenschillenwater en voeg het citroensap toe. Laat het sap nu bevriezen. Roer het af en toe om. Serveer het ijs in coupes met een toefje slagroom en een wafeltje. Heel feestelijk! Zeer verfrissend ijs met weinig calorieën. De citroen en de honing vormen een bijzondere smaakcombinatie.
- 2 Citroenen
- 4 Dl Water
- 150 Gr Vloeibare Honing Met Een Neutrale Smaak
- Sap Van 2 Citroenen (1 Dl)