Oesterzwamsoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen

Oesterzwamsoep Bereidingwijze

Pel de sjalotten en snijd ze in ringetjes. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit in een koekenpan de boter met de olie. Fruit hierin, al omscheppend, de sjalotten en de paddestoelen gedurende 2 minuten. Leg een deksel op de pan en stoof de inhoud 2 minuten. Neem het deksel van de pan en bak de inhoud, al omscheppend, tot alle vocht is verdampt en de paddestoelen lichtbruin kleuren. Doe het mengsel over in een soeppan en voeg de bouillon, de sherry en naar smaak peper en zout toe. Breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuten op een laag vuur koken. Voeg de room toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Schep er tenslotte de peterselie door.

Boodschappenlijstje
  • 2 Sjalotten
  • 500 Gr Oesterzwammen
  • 1 El Boter
  • 1 El Olie
  • 7 Dl Kippenbouillon (van Tabletten)
  • 4 El Medium Dry Sherry
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 1 Dl Koksroom
  • 1 El Fijngehakte,verse Peterselie
Probeer ook eens...