Zanddeeg Koekjes

Aantal personen: 20 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak

Zanddeeg Koekjes Bereidingwijze

Bereidingswijze: Kneed de ingrediŽnten met koele handen in enkele minuten tot een stevig deeg. Leg dit deeg een kwartiertje in de koelkast. En nu aan de slag :-) Ik verdeel het deeg altijd in porties, en met elke portie doen we iets anders. Vůůr het vormen en bakken kun je er iets doorkneden nootjes gember noga appel rozijnen kokos cacao hagelslag enz enz. Bepoeder dan je tafel met bloem, leg het deeg erop dat je gaat gebruiken, bepoeder je deegroller ook (anders gebeurt er wat je hierboven op de foto ziet) en rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Steek met vormpjes koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 15 a 17 minuten op 175 graden, of tot ze heel lichtbruin zijn. NŠ het bakken kun je ze versieren met gesmolten chocola of glazuur. Voor een chocoladedip: smelt een klontje boter met een paar blokjes chocola, smeer er de koekjes mee in en laat het hard worden. Voor aardbeienglazuur: neem een paar eetlepels poedersuiker, roer er drupje voor drupje aardbeienlimonadesiroop door en roer steeds goed, tot een dik papje ontstaat. Smeer de koekjes hiermee in en laat het drogen. Witte glazuur maak je door poedersuiker met water te mengen. Op het natte glazuur kun je nog snoepjes plakken, of andere leuke versieringen.

Boodschappenlijstje
  • 80 Gram Bloem
  • 60 Gram Boter
  • 40 Gram Suiker
  • Snufje Zout
  • Als Ik Dit Met Drie Vermenigvuldig, Heb Ik Een Koektrommel Vol.
Probeer ook eens...