Asperge-roomsoep Met Kervel

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Soepen

Asperge-roomsoep Met Kervel Bereidingwijze

Snijd de kopjes (ca. 2 cm) van de asperges en houd ze apart. Snijd de rest van de asperges in stukken. Breng de aspergestukken in de bouillon aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Laat de bouillon afkoelen. Pureer de aspergestukken met een staafmixer, of wrijf ze door een zeef, in de koude bouillon. Kook intussen de kopjes van de asperges in een beetje water met zout en een snufje suiker beetgaar in ca. 12 minuten. Bereidingswijze Snipper de sjalot fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot glazig. Voeg de bloem toe en laat de roux al roerend ca. 2 minuten op laag vuur garen. Voeg beetje bij beetje en al roerend het asperge-bouillonmengsel toe en breng de soep al roerend aan de kook. Voeg de aspergekopjes toe. Meng de crème fraîche met peterselie en kervel. Roer het mengsel door de soep en breng de soep zo nodig verder op smaak met peper en zout.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gr Schoongemaakte Dunne, Witte Asperges
  • 9 Dl Kippenbouillon (of Groentebouillon)
  • Zout
  • Snufje Suiker
  • 1 Sjalot
  • 30 Gr Boter
  • 30 Gr Bloem
  • Creme Fraiche
  • 1 El Fijngehakte Peterselie
  • 2 El Fijngehakte Kervel
  • Versgemalen) Peper
Probeer ook eens...