Frambozen Schuimpjes

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Frambozen Schuimpjes Bereidingwijze

Voor ca. 12 macarons Verwarm de oven voor op 150 ˚C. Zeef de poedersuiker in een kom en meng er de amandelen door. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier. Teken er rondjes op met een doorsnede van ca. 2,5 cm. Klop in een andere kom de eiwitten schuimig. Klop er het zout door en dan al kloppend lepeltje voor lepeltje de suiker door. Klop door tot er zachte pieken ontstaan. Schep voorzichtig de helft van het poedersuiker mengsel door het eiwit. Schep nu de andere helft van het mengsel met de jam door het eiwit. Doe het mengsel in een spuitzak met een spuitmond van 1 cm en spuit de massa in de getekende rondjes. Doe beide bakblikken in de oven en bak de macarons in 20-25 minuten gaar. Wissel halverwege de bakblikken. Laat de macarons even afkoelen op het bakblik en laat ze dan op een rooster helemaal afkoelen. Klop voor de vulling de boter romig met het zout. Klop er de rest van de ingrediënten door. Besmeer telkens de bodem van 1 koekje met wat vulling en druk er de bodem van een tweede koekje op.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gr Poedersuiker
  • 115 Gr Amandelmeel Of Fijngemalen Amandelsnippers
  • 3 Eiwitten
  • Snufje Zout
  • 50 Gr Fijne Tafelsuiker
  • 30 Gr Frambozenjam
  • (1 Druppeltje Rode Voedselkleurstof)
  • Voor De Vulling:
  • 125 Gr Boter
  • Snufje Zout
  • 2 El Frambozenjam
  • 1 El Poedersuiker
Probeer ook eens...