Knapperig Flensje Met Slagroomijs En Gemarineerde Aardbeien

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Knapperig Flensje Met Slagroomijs En Gemarineerde Aardbeien Bereidingwijze

Limoen schoonboenen en groen schil er af raspen. Limoen uitpersen. In kom limoensap, limoenrasp, likeur en 3 eetlepels poedersuiker door elkaar roeren. Aardbeien voorzichtig wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien in vieren snijden. Aardbeien door limoenmarinade scheppen en minstens 1 uur laten staan. Amandelen grof hakken. In koekenpan 50 g boter smelten. In kom bloem, zout, eieren en melk met garde tot glad beslag kloppen. Gesmolten boter erdoor roeren. Beslag 1 uur laten staan. Bereiden IJs uit vriezer nemen en iets zachter laten worden. Amandelen door beslag roeren. In koekenpan restje boter verhitten. 1/6 deel van beslag over panbodem laten uitvloeien en flensje bakken tot bovenkant droog is, flensje keren en ook onderkant goudbruin bakken. Op bord laten glijden en onder aluminiumfolie warm houden. Op zelfde manier nog 5 flensjes bakken. 4 flensjes op zes borden leggen. In midden 3 bolletjes ijs scheppen en aardbeien met marinade erover verdelen. Bestuiven met rest van poedersuiker en toef slagroom erop spuiten.

Boodschappenlijstje
  • Limoen
  • 3 El Grand Marnier (slijter)
  • 4 El Poedersuiker
  • 500 Gr Aardbeien
  • 1 Zakje Amandelschaafsel
  • 75 Gr Roomboter
  • 10 Gr Bloem
  • 1 Tl Zout
  • 2 Eieren
  • Kwart L Melk
  • 1 L Slagroomijs
  • Slagroom Uit Spuitbus
Probeer ook eens...