Kipfilet Met Ketjap-aardappels
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze1.Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Meng ze met een gesnipperde ui, 2 teentjes fijngesneden knoflook, gehakte peper, ketjap en bouillon en breng het geheel aan de kook. 2.Laat het met een deksel op de pan op laag vuur 20 minuten garen. 3.Verhit een pan met een mengsel van olie en boter. Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het aan beide zijden. 4.Verhit ondertussen een pan met een beetje olie. Fruit de overige gesnipperde ui met de overige fijngehakte knoflook. Voeg het in stukjes gesneden spek en de doperwtjes toe. Bak het geheel nog 2 minuten. 5.Verdeel de ketjap-aardappels over de borden. Leg er een in plakken gesneden kipfiletje op en verdeel de erwtjes erover.
- 1 Kg Aardappelen
- 2 Uien
- 3 Knoflookteentjes
- Halve Rode Peper
- 1 Dl Ketjap Manis
- 2 Dl Kippenbouillon
- 500 Gr Kipfilet
- 100 Gr Ontbijtspek
- 200 Gr Doperwten