Aardbeien Ijs Met Kokosmelk

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Aardbeien Ijs Met Kokosmelk Bereidingwijze

Een lekker ijs maken is eigenlijk kinderspel. Ik had nog wat kokosmelk over van een curry en heb daar eens een geurig ijs van gedraaid in mijn ijsmachine. De vol romige kokosmelk geeft een mooie nasmaak. Klop de slagroom lobbig en zet weg in de koelkast. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer ze in de blender. Voeg de kokosmelk, de kristalsuiker en een scheutje limoen (of citroen) sap toe. Meng het geheel tot een massa. Meng de slagroom erdoor. Laat het geheel 20 minuten draaien in je ijsmachien. Hak een handje hazelnoten fijn en meng die erdoor. Eet het ijs lieft zo snel mogelijk op: de smaak is dan optimaal en het ijs is lekker luchtig van structuur. Heb je geen ijsmachine? Bevries de massa dan gewoon in een bakje in je diepvries. Haal het er tussendoor een paar keer (ongeveer na tien minuten) er uit en klop het mengsel dan luchtig. Serveer met wat munt. Dat is niet alleen decoratief: de frisse smaak past juist prima bij de kokos

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Slagroom
  • 200 Gram Aardbeien
  • 200 Ml Kokosmelk
  • 100 Gram Kristalsuiker
  • 50 Gram Hazelnoten
  • Scheutje Limoensap
  • Verse Munt Voor De Garnering
Probeer ook eens...